Udveksling organisation

Jeg har valgt at rejse med organisationen Youth for understanding, da jeg kender flere som allerede har rejst med yfu og kun har fortalt godt om dem. Jeg er allerede inden mit ophold, meget glad for at jeg valgte yfu som min udveksling organisation.

Youth for understanding (yfu), er en organisation som startede i 1951, da amerikaneren John Eberly, fik en ide om at teenager fra krigsramte Tyskland skulle komme til USA, for at bo ved en familie og gå på high school. Formålet skulle være at hjælpe unge med at komme ud af den onde cirkel, håbløshed, bitterhed og fortvivlelse. I 1951 blev de første 51 Tyske studenter, sendt til USA, under udvælgelse af den amerikanske hær. Senere hen, blev amerikanske studenter sendt til lande i Europa. Nu om dage, rejser studenter fra Japan, europa og USA, på udveksling rundt om i verden, under organisationen Youth for understanding.

YFU er et af verdens ældste, største og mest respekterede organisationer. Hvert år derltager mere end 4.000 unge fra hele verden, her i blandt mig på et udvekslingophold med youth for understanding. Målet med opholdet er stadig det samme som for 60 år siden. At komme ud at opleve verden og lære en ny kultur at kende, på tværs af grænserne.

YFU er opbygget af frivillig arbejdskraft og rigtigt mange unge bruger meget tid på at være frivillige, så flere og flere unge som mig, kan komme på udveksling hvert år.

Hvis du ønsker at vide mere om Youth for understanding (yfu), kan du gå ind på deres hjemmeside yfu.dk, hvor du finder en masse information om udveksling og du kan læse historier om andre Danskere som har været på udveksling gennem årende.

(informationen om YFU, har jeg fundet på deres hjemmeside). 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar